-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:16018 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

آيه 15 سوره نسا را بررسي كنيد.

در دو آيه 15 و 16 سوره نسا، مجازات خاصي براي زنان و مرداني كه مرتكب عمل ناشايست شدهاند، بيان شده است، زيرا اسلام راهكار مشخصي براي امور جنسي قرار داده كه در قالب ازدواج و تشكيل خانواده است كه به صورت ازدواج دائم يا موقت تعريف شده و از هرج و مرج و آزادي جنسي و بي حد و حصر بودن آن جلوگيري نموده است.

همان طور كه در قوانين بشري براي نقض كنندگان قانون، مجازات هايي تعيين شده (تا خاصيت بازدارندگي داشته باشد) خداوند در مورد زناي زنان شوهردار و غير شوهر دار احكام خاصي بيان كرده است.

زناي زنان شوهردار با شهادت چهار نفر فرد عادل ثابت مي گردد. اين كه شهادت چهار نفر شرط شده، نكته بسيار مهمي است؛ زيرا در بيشتر موارد در فقه اسلام، شهادت دو نفر شرط مي شود، ولي به خاطر حساسيت مسئله مورد نظر، چهار نفر لازم است، آن هم با شرايط خاصي كه به طور طبيعي راه اثبات را بسيار مشكل ميسازد، مگر آن كه شخص اعتراف كند. نظر اسلام در اين مورد آن است كه اين عمل به صورت علني در نيايد، آن گونه كه متأسفانه امروز در جهان متمدن غرب صورت مي گيرد و زن به صورت كالا و ابزار در آمده است.

اسلام حكم كرده كه زن زناكار در منزل حبس گردد، يا اين كه خداوند راه ديگري قرار دهد.

از قسمت اخير آيه استفاده مي شود حكم موقتي است و با احكام ديگر جايگزين مي شود. حبس در منزل مجازاتي است كه انديشمندان تربيتي در عصر حاضر به آن رسيدهاند و بيان مي دارند كه حبس در منزل بسيار بهتر از حبس در زندانهاي عمومي است، مخصوصاً براي زنان.

زندان گاهي اثر بيشتري در آلودگي فرد به جرائم جديد داشته و باعث يادگيري سوء رفتارهايي توسط فرد مجرم مي گردد. در اين گونه محيطها افراد مجرم با توجه به وقت وسيع دائماً با هم معاشرت داشته و تجربيات ناپسند را به هم منتقل مي نمايند. نكته آخر اين كه در اين قسمت حكم زن زناكار بيان شده و در آيات ديگري حكم مرد زناكار را بيان نموده است.

در آيه شانزده، حكم زناي غير همسر دار را گفته، خواه زن باشد يا مرد، پس هيچ گونه تبعيضي نسبت به زن روا داشته نشده است.(1)

پي نوشتها:

1. تفسير نمونه، ج 2، ذيل آيه.











مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.